Ζελέ πορτοκάλι

Υλικά

  • Πορτοκάλια 6 τεμ χυμός περίπου 2 1/2 φλυτζάνια
  • Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι
  • Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας
  • Ζελατίνη σκόνη 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
  • Νερό λίγο για να διαλύσουμε την ζελατίνη χλιαρό
  • Νερό 1 φλυτζάνι
  • Ελαιόλαδο λίγο για να αλείψουμε την φόρμα

Οδηγίες

Στύβουμε τα πορτοκάλια (θέλουμε 2 1/2 φλυτζάνια χυμό), προσθέτουμε στον χυμό το λικέρ . Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη . Διαλύουμε την ζελατίνη με λίγο νερό χλιαρό και την βάζουμε στον χυμό πορτοκάλι. Μαζί ρίχνουμε και το σιρόπι ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα την οποία έχουμε αλείψει με λάδι και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά. Όταν θα είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

 

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο