Γαρίδες με κολοκυθοκορφάδες και σπαγγέτι

Υλικά

  • Γαρίδες 10 τεμ μεγάλες ή 1/2 κιλό μικρές
  • Κολοκυθάκια με ανθούς 5 τεμ.
  • Ντομάτες φρέσκιες ώριμες 3 τεμ.
  • Βασιλικός φρέσκος 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γλιστρίδα 1 κουτάλι της σούπας
  • Ελαιόλαδο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Βούτυρο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Σπαγγέτι 1/2 κιλό
  • Νερό για βράσιμο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λωρίδες, πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τον βασιλικό, την γλιστρίδα και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τους ανθούς από τα κολοκυθάκια, που τους έχουμε κόψει με το χέρι και τέλος τις γαρίδες. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, βασιλικό, γλιστρίδα, αλάτι και πιπέρι, τα σοτάρουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μελώσουν, δηλαδή να πιει όλα τα υγρά η σάλτσα. Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και τα σερβίρουμε σε μια ζεστή πιατέλα. Προσθέτουμε την σάλτσα που έχουμε φτιάξει με τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε καλά τα σπαγγέτι. Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο