Γαλακτομπούρεκο Μακεδονικό

Υλικά

  • Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
  • Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αυγά 5 τεμ.
  • Μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια του νερού
  • Νερό 1 ποτήρι του νερού
  • Βανίλιες 2 τεμ.
  • Φλούδα λεμονιού από 1 λεμόνι

Οδηγίες

Βάζουμε τα φύλλα κρούστας σουρωτά στο ταψί, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Τα φύλλα τα ανοίγουμε λίγο όπως είναι σουρωμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα ενδιάμεσα. Μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για περίπου 8-9 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πρέπει να είναι ζεστό όχι καυτό και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο το οποίο πρέπει να είναι κρύο.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο