Βάφλες

Υλικά

  • Βούτυρο φυτικό 250 γρ
  • Γάλα 2 φλυτζάνια
  • Αυγά 6
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
  • Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
  • Βανίλια 1
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι 1 πρέζα

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι  μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αν έχουμε συσκευή παρασκευής βάφλας λαδώνουμε λίγο την συσκευή και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό, θερμοκρασία στο δείκτη 3, να είναι ζεστή η συσκευή . Εναλλακτικά μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα τηγάνι ζεστό με λίγο λάδι και ρίχνοντας 2 κουταλιές της σούπας χυλό. Παρασκευάζουμε όσες βάφλες επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο ανάλογα και την ποσότητα του χυλού μας. Σερβίρονται είτε γλυκιές με merenda, nutella , μαρμελάδα, είτε αλμυρές.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο