Υλικά
- Χταπόδι 1 1/2 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
- Κόκκινο ξηρό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού
- Πατάτες 5-6 ολόκληρες
- Ελιές 10-15 κομμένες χωρίς κουκούτσια
- Δάφνη 1 φύλλο
- Σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας
- Μπαχάρι 2-3 κόκκους
- Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
- Καρότο 1
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να σουρώσει. Σε μια λαδόκολλα βάζουμε τις ολόκληρες ξεφλουδισμένες πατάτες, τις ελιές, τις σταφίδες, το κρασί, το μπαχάρι, το καρότο κομμένο σε ροδέλες, το φύλλο δάφνης , το νερό και τέλος το χταπόδι, την μαζεύουμε σαν δεματάκι την λαδόκολλα και την τυλίγουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 90 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το ζουμί του.
* Σημείωση : η ώρα ψησίματος για το χταπόδι υπολογίζεται ανάλογα με το πόσο ζυγίζει το χταπόδι, μια ώρα ανά κιλό.