Χαλβάς σπυρωτός με πορτοκάλι

Υλικά

  • Σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ
  • Κουκουνάρια 2 κουταλιές σούπας
  • Πορτοκάλια 2 τεμ
  • Βούτυρο 125 γρ
  • Νερό 2 1/2 ποτήρια
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Ξυλάκι κανέλας 1

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλας, τον χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του, καθαρίζουμε το δεύτερο πορτοκάλι να μείνει μόνο η σάρκα του χωρίς ίνες , το ψιλοκόβουμε σε καρέ, το βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε τα κουκουνάρια να ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά , αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιρόπι.  Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε (να σπάμε) λίγο ώστε να έχουμε έναν σπυρωτό χαλβά. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας κι αφήνουμε να γίνει χλιαρός. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα και τον απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο