Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 πακέτο
  • Κουκουνάρια 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
  • Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
  • Μαρμελάδα φράουλα
Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
  • Νερό 2 ποτήρια

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και  το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για  5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα κι απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.