Υλικά
- Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
- Ρεγκάτο 150 γρ τρυμμένο
- Λουκάνικα χωριάτικα 1 πακέτο
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την γέμιση, αφαιρώντας το έντερο που είναι τυλιγμένο το λουκάνικο με ένα μαχαίρι (κυκλικά βγαίνει πιο εύκολα), το βάζουμε στο μπλέντερ να το πολτοποιήσουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο τυρί .Τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στην μέση κατά μήκος, ώστε να έχουμε 2 λωρίδες. Βάζουμε σε κάθε λωρίδα κατά μήκος υλικό από την γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά και το τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε λίγο την άκρη του φύλλου με το δάχτυλό μας με ελάχιστο νεράκι ώστε να κολλήσει καλά και να μην μας ανοίξει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα μας. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις φλογέρες μας μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε (βγαίνουν 20 φλογέρες).
* Αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε και στον φούρνο, αφού βάλουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τις τοποθετήσουμε πάνω και τις αλείψουμε με λάδι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.