Φασολάκια ή αρακάς με μοσχάρι

Υλικά

  • Μοσχάρι 2 κιλά κομμένο σε μερίδες
  • Φασολάκια φρέσκα 1 1/2 κιλό ή κατεψυγμένα ή αρακάς
  • Ντομάτες 5-6 τεμ. ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες κον κασε
  • Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Ξύδι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
  • Σκόρδο 3 σκελίδες
  • Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
  • Καρότα 3-4 Τεμ
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο ή άνιθος για τον αρακά
  • Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Νερό για βράσιμο να το σκεπάζει

Οδηγίες

Πλένουμε τις μερίδες του κρέατος και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τις κονσέρβες κον κασε, το ξύδι, την ζάχαρη και το νερό να σκεπάζει το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Προσθέτουμε και τα φασολάκια ή τον αρακά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο, τα καρότα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν. Πρέπει το κρέας και τα φασολάκια ή ο αρακάς να μείνουν με λίγη σάλτσα. Συνοδεύεται πολύ ωραία με πουρέ πατάτας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.