Ταλιατέλες φωλίτσες με σπανάκι

Υλικά

  • Σπανάκι 500 γρ
  • Μανιτάρια λευκά 200 γρ
  • Μανιτάρια πλευρώτους 100 γρ
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Άνηθο 1/2 ματσάκι
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
  • Ταλιατέλες 500 γρ
  • Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη
  • Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κρασί λευκό 1/2 ποτήρι του κρασιού
  • Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
  • Μαργαρίνη 1 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ 100 γρ από το σπανάκι για να δώσουμε πράσινο χρώμα στις ταλιατέλες. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρές φέτες. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι ή κατσαρόλα να κάψει,προσθέτουμε το πιπέρι και την πάπρικα να αφήσουν τα αρώματα τους και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το αλάτι κι αμέσως τα 400 γρ σπανάκι.Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να βράσει (περίπου 15 λεπτά). Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και λίγο από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το πολτοποιημένο σπανάκι κι ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλες ομοιόμορφα χρώμα από το σπανάκι. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε με την μισή τριμμένη φρυγανιά. Στριφογυρίζουμε σε  σχήμα φωλιάς λίγες λίγες ταλιατέλες με ένα πιρούνι και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Σε κάθε φωλιά από ταλιατέλες που φτιάξαμε βάζουμε λίγο από την γέμιση σπανάκι – μανιτάρια και καλύπτουμε πάλι με ταλιατέλες σε σχήμα φωλιάς με την βοήθεια πιρουνιού. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι ταλιατέλες και η γέμιση. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα, τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε πάνω σε κάθε φωλιά από λίγη μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν  λίγο χρώμα από πάνω για περίπου 15 λεπτά (ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο