Ταβούκ γιογσού (Tavuk Göğsü)

Υλικά

  • Στήθος κοτόπουλου 1/2 στήθος
  • Γάλα 1 λίτρο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι νερού
  • Βούτυρο 125 γρ
  • Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
  • Βανίλια 2
  • Ζωμός κότας 1/2 ποτήρι

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε πολύ καλά. Το τεμαχίζουμε με το χέρι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τον ζωμό. Διαλύουμε το αλεύρι με λίγο γάλα και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα μαζί και τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και το πολτοποιημένο κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει η κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το υλικό. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει . Το σερβίρουμε κόβοντας το σε ορθογώνια κομμάτια και σπρώχνοντας με μια σπάτουλα το σερβίρουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Αν θέλουμε συνοδεύεται και με παγωτό καϊμάκι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.