Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κόλιανδρο

Υλικά

  • Σφυρίδα 6 φέτες
  • Πράσο 4-5 ψιλοκομμένα
  • Φινόκιο 1 ρίζα ψιλοκομμένη
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Ντομάτα 1 ώριμη
  • Κόλιανδρος 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λεμόνι 1 (τον χυμό του)

Οδηγίες

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνουμε να μαραθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ανοίγουμε με το κουτάλι μικρές φωλίτσες ώστε να τοποθετήσουμε εκεί τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο