Σπανακοτυροπιτάκια με κοτόπουλο

Υλικά

  • Σφολιάτα 1 πακέτο
  • Τυρί φέτα 150 γρ θρυμματισμένη
  • Σπανάκι 500 γρ
  • Αυγά 2 τεμ
  • Κοτόπουλο 300 γρ στήθος κομμένο καρέ
  • Άνηθο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι , σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και το ψιλοκομμένο σπανάκι , τα σοτάρουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τον άνηθο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το ένα ολόκληρο αυγό ενώ από το δεύτερο αυγό μόνο το ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο για το τέλος). Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μείγμα με το σπανάκι. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Διπλώνουμε τις άκρες λίγο προς το κέντρο , στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα , τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε αραιωμένο  με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο