Σοφρίτο

Υλικά

  • Μοσχάρι 6 φιλετάκια (μέρος κρέατος χτένι)
  • Μαϊντανό 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1 ολόκληρο (καθαρισμένο κομμένο σε ροδέλες)
  • Ξύδι 1 ποτήρι κρασιού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να αλευρώσουμε τα φιλετάκια
  • Νερό όσο χρειαστεί για να καλύψει το κρέας

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αλευρώνουμε ένα- ένα.Τα σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι μας , μέχρι να ροδίσουν και στην συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα . Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να εξατμιστεί το ξύδι. Βάζουμε  3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Ήρθε η ώρα να βάλουμε και τα φιλετάκια μέσα προσθέτοντας αν χρειαστεί κι άλλο νερό γιατί θέλουμε να είναι σκεπασμένα. Αφήνουμε να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρυζάκι.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.