Σοκολατένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Υλικά

Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού
  • Νερό 4 1/2 ποτήρια νερού
  • Πορτοκάλι 1 κομμάτι από την φλούδα
  • Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ
Για τον χαλβά
  • Σιμιγδάλι χονδρό 1 πακέτο
  • Βούτυρο 250 γρ ή καλαμποκέλαιο 250 γρ
  • Κουκουνάρια 1 φλυτζάνι του καφέ
  • Κουβερτούρα 120 γρ τριμμένη
  • Πορτοκάλι 1 μεγάλο μόνο το ξύσμα του
Για στολισμό
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

Για να φτιάξουμε το σιρόπι , βάζουμε το νερό , την ζάχαρη , την φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα , σε μια κατσαρόλα  σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει , προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε  μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι , χαμηλώνουμε την φωτιά , ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι όχι να μαυρίσει. Ρίχνουμε το σιρόπι μονομιάς μέσα στην κατσαρόλα αυτή, προσέχοντας να μην καούμε και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Τρίβουμε την κουβερτούρα και το πορτοκάλι για να πάρουμε το ξύσμα του. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σοκολάτα μας. Αν θέλουμε να γίνει σπυρωτός ο χαλβάς μας το ανακατεύουμε με πιρούνι, αν όχι το βάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Για να μπορούμε να απολαύσουμε τον συγκεκριμένο χαλβά και κατά την διάρκεια της νηστείας αντί για βούτυρο βάζουμε καλαμποκέλαιο. Για στολισμό αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.