Σοκολατένια σταφύλια

Υλικά

  • Κουβερτούρα 300 γρ
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
  • Σταφύλια 5 τσαμπιά μέτρια κόκκινα ή πράσινα
  • Λικέρ της αρεσκείας μας
  • Τρούφα Σοκολάτας για το στόλισμα

Οδηγίες

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σταφύλια. Με την διαδικασία μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (προσοχή να μην καεί η σοκολάτα μας) . Με μια σύριγγα βάζουμε λικέρ σε κάθε ρώγα σταφυλιού με προσοχή, στην συνέχεια βουτάμε το κάθε τσαμπί άμεσα στην λιωμένη σοκολάτα μας , το κρατάμε λίγο εκεί μέσα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει τρούφα σοκολάτας. Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και τα σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.