Σαρδέλες αντικριστές

Υλικά

  • Σαρδέλες μέτριες 1 κιλό
  • Φινόκιο 1 τεμ
  • Σκόρδο 3-4 σκελίδες
  • Μαϊντανός 1 ματσάκι
  • Αλάτι 1 κουτάλι της σούπας
  • Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Καλαμποκέλαιο 2 φλυτζάνια του τσαγιού για το τηγάνισμα
  • Λεμόνι 1 αε λεπτές φέτες

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια, βγάζουμε την ραχοκοκκαλιά, τις πλένουμε ,τις βάζουμε να στραγγίξουν και τις αλατίζουμε. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φινόκιο, το σκόρδο, τον μαϊντανό , τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι. Παίρνουμε μία-μία τις σαρδέλες όπως είναι ανοικτές και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα του φινόκιο, σκόρδου , μαϊντανού και σκεπάζουμε με μια άλλη σαρδέλα (αντικριστά). Στην συνέχεια βάζουμε να κάψει το καλαμποκέλαιο, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Σε ένα σκεύος έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις τοποθετούμε εκεί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις λεπτές φέτες του λεμονιού.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο