Υλικά
- Μαρούλι 1 τεμ. τρυφερά φύλλα
- Ρόκα 1 ματσάκι
- Κρουτόν
- Πλοκάμια χταποδιού μέτρια ξυδάτα 2 τεμ.
- Ντοματίνια 3-4 τεμ.
- Φέτες αγγουριού 6 τεμ.
- Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
- Ξύδι βαλσάμικο 2 κουταλιές της σούπας
- Ραπανάκι 4 τεμ
- Αλάτι όσο θέλουμε
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια, αγγούρι, ραπανάκι, κόβουμε σε ροδέλες τα ραπανάκια και το αγγούρι (με την φλούδα) και κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια. Τα πλοκάμια του ξυδάτου χταποδιού τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε μια ευρύχωρη σαλατιέρα . Στραγγίζουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα προσθέτουμε στην σαλατιέρα μαζί και τα ραπανάκια. Σε ένα shaker ή βαζάκι βάζουμε αλάτι όσο θέλουμε, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι και κουνάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κρουτόν, βάζουμε τις φέτες αγγουριού και τα ντοματίνια στο πλάι της σαλατιέρας μας για ντεκόρ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.