Σαλάτα με κόκκινο λάχανο

Υλικά

  • Λάχανο κόκκινο 1 μικρό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
  • Ξύδι 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
  • Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
  • Μαγιονέζα 2 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Οδηγίες

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τρίβουμε λίγο με το αλάτι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο, αλατίζουμε και το σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μπολ βάζοντας το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλάτι, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο λάχανο που κρύωσε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 2 -3 ώρες στο ψυγείο για να μας δώσει το λάχανο το χρώμα του. Προαιρετικά διακοσμούμε με καρύδια και σερβίρουμε . Συνοδεύει εξαιρετικά όλα τα φαγητά και το ψάρι.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.