Σαλάτα δύο εποχών

Υλικά

  • Σπανάκι 400 γρ
  • Φράουλες 300 γρ
  • Καρύδια 50 γρ κομμένα ή αμύγδαλα
  • Kάσιους 50 γρ
  • Μοτσαρέλα φρέσκια 150 γρ
Για την σος
  • Μηλόξυδο 2 κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
  • Worcestershire sauce 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι λίγο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι,πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Τεμαχίζουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα) και τα κάσιους και κόβουμε σε κομμάτια το τυρί. Για την σος χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο στο μίξερ, μετά προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι κόβοντας με το χέρι τα φύλλα του, από πάνω βάζουμε τις φράουλες, τα καρύδια και τα κάσιους, μετά περιχύνουμε με την σος και τέλος βάζουμε  τα κομμάτια τυριού.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.