Σάλτσα Ολλανδέζ (Hollandaize)

Υλικά

  • Βούτυρο 160 γρ
  • Αυγά 3 (μόνο τους κρόκου)
  • Λεμόνι 1 κουταλιά σούπας (τον χυμό του)
  • Κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά σούπας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι άσπρο

Οδηγίες

Στο μπολ του μπλέντερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους , το λεμόνι και 1 κουταλιά της σούπας  από το βούτυρο.Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει το προσθέτουμε στο μπλέντερ ενώ η συσκευή λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα  , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι και είναι έτοιμη.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.