Ρύζι με κουνουπίδι στην γάστρα

Υλικά

  • Κουνουπίδι 1 τεμ
  • Σέλερι 2-3 τεμ μόνο τον κορμό ή 1 τεμ σελινόριζα
  • Μαϊντανός- άνηθος από 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένα
  • Καρότο 1 τεμ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Ρύζι 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Πάπρικα γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ντομάτα 1 τεμ
  • Πελτές ντομάτας 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
  • Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του προαιρετικά
  • Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε το καρότο,το σέλερι ή την σελινόριζα,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη γάστρα πάνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα γλυκιά και καυτερή και το πιπέρι να αφήσουν τα αρώματα τους και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο,το σκόρδο,το σέλερι ή σελινόριζα. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και σοτάρουμε για πολύ λίγο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμισθεί και προσθέτουμε σε ροδέλες την ντομάτα,τον πελτέ, αλάτι και νερό χλιαρό. Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.  Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι άνηθο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα και προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγες σταγόνες λεμονιού.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο