Υλικά
- Ρύζι για πιλάφι 1 ποτήρι νερού
- Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
- Κύβο λαχανικών 1
- Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού
- Καρότα 3 τεμ καθαρισμένα
- Αρακά 1 φλυτζάνι τσαγιού
- Καλαμπόκι 1 φλυτζάνι τσαγιού
- Στήθος κοτόπουλο 1 μεγάλο
- Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τα λαχανικά (καρότα, αρακά, καλαμπόκι) σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Ταυτόχρονα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι το κοτόπουλο (αφού το έχουμε πλύνει και καθαρίσει). Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 και προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα. Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πιει τελείως το νερό. Μόλις σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και το κοτόπουλο που το κόψαμε σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά. Σερβίρεται ζεστό πασπαλίζοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό.