Πράσα με κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • Πράσα 1 1/2 κιλό
  • Τυρί για τοστ 200 γρ.
  • Κρέμα γάλακτος 200 γρ.
  • Παρμεζάνα 4 κουταλιές της σούπας
  • Βούτυρο φυτικό 100 γρ.
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια.Τα πλένουμε και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 70 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζουμε τα πράσα με αλάτι-πιπέρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί που το έχουμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο ή ένα ταψί και προσθέτουμε τα πράσα, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια. Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα πράσα για 25 λεπτά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο