Υλικά
- Αυγά 2
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι 2 %
- Ζάχαρη 3/4 της κούπας
- Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 φακελάκι
- Βανίλια 1
- Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
- Ελαιόλαδο 1 κούπα
- Ξύσμα πορτοκαλιού 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
- Χυμός πορτοκάλι 1 ποτήρι νερού
- Νερό 2 ποτήρια
- Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Οδηγίες
Κόβουμε το φύλλο με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια (το θρυμματίζουμε). Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά λάδι, γιαούρτι, αυγά, ζάχαρη, ξύσμα, βανίλια, μπέικιν. Στη συνέχεια βάζουμε και το φύλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 στη χαμηλή σχάρα. Η πίτα μας θα είναι έτοιμη μόλις ροδοκοκκινίσει. Καλό θα ήταν να την ψήσουμε σε πυρέξ για να δούμε αν έχει ψηθεί και από κάτω. Για το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 – 7 λεπτά. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας και σερβίρουμε.