Πατσάς

Υλικά

  • Μοσχαρίσιο πόδι 1
  • Κοιλιά μοσχαρίσια 1/2 κιλό
  • Σκόρδο 4 σκελίδες
  • Ξύδι 1 ποτήρι του κρασιού
  • Αλάτι
  • Καυτέρη κόκινη πιπεριά προαιρετικά
  • Λεμόνι 2 μεγάλα

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά και το πόδι .Τα τρίβουμε καλά καλά με τον χυμό τών λεμονιών. Στην κατσαρόλα βάζουμε τόσο νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα βράζουμε δυόμιση ώρες στην κατσαρόλα ή μία ώρα σε χύτρα ταχύτητος. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μέσα στο ζουμί τους και ρίχνουμε το αλάτι . Τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αδειάζουμε στο ξύδι,μ έσα σε ένα μπουκαλάκι για να ρίξουμε όσο θέλουμε στο πιάτο μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.