Πατατοκεφτέδες σαν μαρέγκες

Υλικά

  • Πατάτες 1 κιλό
  • Βούτυρο αγελάδος 2 κουταλιές σούπας
  • Γάλα 200 γρ περίπου
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός 2 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένος (προεραιτικά)
  • Πιπέρι λευκό

Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι.Τις βάζουμε όπως είναι με την φλούδα τους να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 30-45 λεπτά.Τις βγάζουμε όταν μαλακώσουν. Στην συνέχεια πριν προλάβουν να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε .Τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα λίγο λίγο (όχι όλο μαζί γιατί θα γίνει νερουλό) και το αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά. Για να μην έχει σβόλους ο πουρές πρέπει οι πατάτες να είναι όσο γίνεται πιο ζεστές. Όταν πολτοποιήσουμε όλες τις πατάτες στο μπλέντερ κι έχουμε έτοιμο τον πουρέ τον βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, αδειάζουμε με το κορνέ λίγο από το μείγμα σε διάφορα σημεία με απόσταση το ένα από το άλλο σε στυλ μαρέγκας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο