Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια

Υλικά

  • Αυγά 6 -7 τεμ
  • Μανιτάρια στρογγυλά 300 γρ κομμένα σε φέτες
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη
  • Σάλτσα πέστο 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Γάλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Τυρί κίτρινο 100 γρ τριμμένο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουτάλι της σούπας
  • Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε  και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το μισό ελαιόλαδο να κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι,τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου για 2- 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά,αλατοπιπερώνουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μπολ. Τα ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, με την σάλτσα πέστο, με το τριμμένο τυρί και το αλεύρι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα μανιτάρια. Βάζουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος ,αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο σας), μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

* Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας την σάλτσα πέστο

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο