Νιόκι φούρνου με σάλτσα βασιλικού

Υλικά

  • Νιόκι 500 γρ
  • Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες
  • Βασιλικός 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Σοτάρουμε λίγο το σκόρδο σε τηγάνι με το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη ,τον ψιλοκομμένο βασιλικό κι αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα νιόκι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα (δεν θέλουν πάνω από 2 – 3 λεπτά). Τοποθετούμε τα νιόκι σε βουτυρωμένο πυρέξ , περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί μας κι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο