Νηστίσιμο πιλάφι με αγκινάρες

Υλικά

  • Ρύζι 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Αγκινάρες φρέσκιες 10
  • Λεμόνι 3 (μόνο τον χυμό τους)
  • Νερό 3 ποτήρια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Πιπέρι 1/2 πρέζα

Οδηγίες

Καθαρίζουμε  τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, τον χυμό των λεμονιών και το αλεύρι (αυτό το κάνουμε για μην μαυρίσουν). Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις αγκινάρες με τα κοτσάνια τους προς τα επάνω με νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν, μαζί με λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες οι αγκινάρες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στην συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ρουφήξει το ζουμί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα στρογγυλή. Το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε γύρω από το ρύζι τις αγκινάρες.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.