Υλικά
- Μύδια 500 γρ ψίχα
- Κρεμμύδι 1 μεγάλο πολτοποιημένο
- Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
- Κρασί 1/2 ποτήρι νερού λευκό
- Μαϊντανό 3 κουταλιές σούπας
- Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
- Λεμόνι 1 τον χυμό του
- Νερό 1/2 ποτήρι
- Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
- Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τις εσωτερικές “τρίχες” τους και τα πλένουμε . Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο , λίγο τα αχνίζουμε να σωταριστούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε τα μύδια. Αφού τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό , το αλάτι – πιπέρι , την μουστάρδα και το στυμένο λεμόνι . Τα αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί να ψηθούν και να δέσουν και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.