Μύδια αχνιστά

Υλικά

  • Μύδια 500 γρ ψίχα
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο πολτοποιημένο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
  • Κρασί 1/2 ποτήρι νερού λευκό
  • Μαϊντανό 3 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
  • Λεμόνι 1 τον χυμό του
  • Νερό 1/2 ποτήρι
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τις εσωτερικές “τρίχες” τους και τα πλένουμε . Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο , λίγο τα αχνίζουμε να σωταριστούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε τα μύδια. Αφού τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό , το αλάτι – πιπέρι , την μουστάρδα και το στυμένο λεμόνι . Τα αφήνουμε  5 λεπτά όλα μαζί να ψηθούν και να δέσουν και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο  μαϊντανό.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.