Μπανάνες με σοκολάτα

Υλικά

  • Μπανάνες 5 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
  • Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
  • Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
  • Γκραν μαρνιέ 4 κουταλιές σούπας (λικέρ πορτοκαλιού)
  • Κρέμα γάλακτος 1 φλυτζάνι τσαγιού
  • Κουβερτούρα 120 γρ
  • Πορτοκάλι 1 μόνο τον χυμό του

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες , τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια, περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί , μαζί με το λικέρ και την κρέμα γάλακτος (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το πυρέξ περιχύνουμε με την σοκολάτα τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν έχουμε λικέρ πορτοκαλιού βάζουμε ποτό της αρεσκείας μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο