Υλικά
- Μοσχάρι σπάλα 1 κιλό
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 ψιλοκομμένα
- Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
- Ντομάτες 5-6
- Φύλλο δάφνης 1
- Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
- Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Μαϊντανό 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
- Άνιθο 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
- Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
- Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Οδηγίες
Πλένουμε το κρέας , το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια και το βάζουμε να σουρώσει. Πλένουμε τις ντομάτες , βγάζουμε την φλούδα, τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά , καθαρίζουμε το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο και το κρεμμύδι , τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες ντομάτες , τα μυρωδικά μας , το φύλλο δάφνης , αλάτι – πιπέρι , ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου άλλα 20 λεπτά. Θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπάμιες , πατατούλες , ρυζάκι , φασολάκια πράσινα ή αράκα.