Υλικά
- Μήλα 3 τεμ
- Μπανάνα 1 τεμ
- Μαργαρίνη 100 γρ
- Ζάχαρη 180 γρ
- Αυγά 2 τεμ
- Φαρίνα 130 γρ κοσκινισμένη
- Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
- Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη
- Σταγόνες κουβερτούρας 100 γρ
- Αλάτι 1/2 πρέζα
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα προαιρετικά
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους, καθαρίζουμε την μπανάνα και την κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε την μαργαρίνη σε κατσαρόλα μαζί με την μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά , ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα να τα σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε και την μπανάνα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας (κρατάμε λίγες για το τέλος). Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα,το μοσχοκάρυδο,τις βανίλιες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ κι ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα για κέικ ή σε ταψάκι μετρίου μεγέθους,πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε από πάνω διάσπαρτες τις σταγόνες κουβερτούρας που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει. Την βάζουμε σε μια πιατέλα κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε, ενώ προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.