Υλικά
- Μελιτζάνες 2 (φλάσκα)
- Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι
- Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
- Ρύζι 1 φλυτζάνι τσαγιού
- Αλάτι - πιπέρι
- Νερό 1 φλυτζάνι (χλιαρό)
Οδηγίες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και αλάτι για 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα . Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε το ρύζι ,το αλάτι και το πιπέρι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.