Μακαρόνια με σάλτσα ναπολιτέν

Υλικά

  • Σπαγγέτι 500 γρ
  • Ντομάτες 6 ώριμες
  • Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Φύλλα βασιλικού 4 - 5 ψιλοκομμένα
  • Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
  • Ζάχαρη μια πρέζα
  • Γραβιέρα 100 γρ για πασπάλισμα
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα κι απολαμβάνουμε.

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από σπαγγέτι οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.