Υλικά
- Κρεμμύδια ξερά 3 μεγάλα ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι 1 πρέζα
Για την ζύμη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- Ελαιόλαδο 50 ml
- Νερό 200 ml περίπου
- Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού
- Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για την σος
- Γιαούρτι 200 γρ
- Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού κοφτό
- Άνηθο 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο
- Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε σε τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την σος γιαουρτιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί.
Για την ζύμη : Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο,το αλάτι και σταδιακά το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεκινάμε να χωρίζουμε την ζύμη μας και να την ανοίγουμε σε πιτάκια, τα οποία γεμίζουμε με 1 κουταλάκι γλυκού από το κρεμμύδι που σοτάραμε και τα κλείνουμε καλά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε λίγα- λίγα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να αφήσουν το περιττό λάδι. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε συνοδευόμενα με την σος γιαουρτιού.
* Μπορούμε να τα διατηρήσουμε ωμά στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.