Κρέμα ροδάκινο

Υλικά

  • Γάλα 1 φλυτζάνι
  • Ροδάκινα 1 κιλό καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
  • Νερό 3 φλυτζάνια
  • Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι
  • Λεμόνι 1 το ξύσμα του και 1 κουταλιά σούπας τον χυμό του
  • Κρέμα γάλακτος για το στόλισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το γάλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στα δύο και καθαρισμένα (χωρίς κουκούτσια), το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα ροδάκινα. Αφού μαλακώσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Γεμίζουμε μπολάκια με το υλικό μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με κρέμα σαντιγύ από πάνω και 1 λεπτή φέτα ροδάκινου.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.