Υλικά
- Γάλα 1 κιλό ζεστό
- Αυγά 4 (θέλουμε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- Ζάχαρη 200 γρ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ
- Ρυζάλευρο 15 γρ
- Λεμόνια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκουςτου αυγού , το ξύσμα λεμονιού , 1/2 από την ζάχαρη , το ρυζάλευρο και τα ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε το ζεστό γάλα μέχρι να το απορροφήσει και σε σιγανή φωτιά το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε σε μια άκρη. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε τα ασπράδια αυγού και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε και τον χυμό λεεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μικρά μπολάκια ή ποτήρια. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Αν θέλουμε στολίζουμε από πάνω με φυστίκια Αιγίνης. (βγαίνουν περίπου 6 μερίδες).