Κουλουράκια μελιού

Υλικά

  • Ελαιόλαδο 180 ml
  • Μέλι 130 γρ
  • Ζάχαρη 130 γρ
  • Νερό 6 κουταλιές της σούπας
  • Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
  • Αλάτι 1/2 πρέζα
  • Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
  • Φαρίνα 250 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο,το μέλι,τη ζάχαρη,το νερό,την κανέλα,το αλάτι,τη σόδα  μαγειρικής, τα χτυπάμε όλα μαζί  και τα δουλεύουμε  αρκετά καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια μας και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα. Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα συντηρούμε για αρκετές μέρες σε σκεύος που να σκεπάζεται.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο