Υλικά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο
- Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
- Βούτυρο 1 φλυτζάνι τσαγιού (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
- Αυγό 1
- Βανίλια 1
- Κακάο 50 γρ
Οδηγίες
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), την ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια και τέλος το αλεύρι (κοσκινισμένο). Ζυμώνουμε και μόλις γίνει μια ωραία εύπλαστη ζύμη την χωρίζουμε σε δυο μέρη. Το ένα μέρος το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Πλάθουμε σε λεπτές λωρίδες ξεχωριστά το κάθε χρώμα. Όταν πλάσουμε όλες τις λωρίδες παίρνουμε μία από το κάθε χρώμα και τις κάνουμε πλεξουδάκια μικρά ή ότι άλλο σχήμα επιθυμούμε εκμεταλλευόμενοι πάντα την διχρωμία. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μόνο.