Υλικά
- Κολοκυθάκια 10 μεγάλα
- Κιμά μοσχαρίσιο 1/2 κιλό
- Κρεμμύδι 2 μεγάλα (τριμμένα)
- Άνιθο 1/2 ματσάκι
- Ρύζι 1 φλυτζάνι του καφέ
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού
- Κρόκοι αυγών 2
- Λεμόνι 2 (τον χυμό τους)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι του κρασιού
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , τα 2 κρεμμύδια ,τον άνιθο , το ρύζι και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκύθια μας. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν προσθέτοντας το ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε 45 λεπτά στην κατσαρόλα ή 15 λεπτά στην χύτρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χυπάμε τους κρόκους των αυγών ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και παίρνουμε το ζούμι από την κατσαρόλα λίγο λίγο χτυπώντας το με ένα σύρμα και προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι για να μην σβωλιάσει. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει κουνώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.