Καρπουζόπιτα

Υλικά

  • Καρπούζι 5 κούπες πολτοποιημένο
  • Ζάχαρη 1 κούπα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κούπες
  • Μέλι 1 κούπα
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
  • Σουσάμι άσπρο 1/2 κούπα
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζουμε για 4 λεπτά το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε το καρπούζι (αφού το καθαρίσουμε από τις φλούδες) με ένα πιρούνι , βγάζουμε τα σπόρια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό του. Προσθέτουμε την ζάχαρη , το μέλι , το αλάτι και το καβουρδισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί ή μία φόρμα με μπόλικο λάδι , πασπαλίζουμε με σουσάμι και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα να έχει περίπου πάχος 3 εκ. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί , την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά, όσο είναι ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι.

 

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο