Καριόκες φουντουκιού

Υλικά

  • Βούτυρο 220 γρ
  • Γάλα 300 γρ
  • Άχνη ζάχαρη 220 γρ
  • Κακάο 50 γρ
  • Φουντούκια 2 1/2 κούπες τριμμένα
  • Μπισκότα πτι- μπέρ 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ
  • Κουβερτούρα 750 γρ
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο. Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε σε μικρά ρολά και τυλίγουμε το κάθε ρολό με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο. Αφού τα ρολά μας σφίξαν καλά τα κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτύξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο