Ζαμπονοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Υλικά

Για την γέμιση
  • Γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ
  • Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τριμμένη
  • Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο
  • Ζαμπόν καπνιστό 5 -6 φέτες σε μικρά κομμάτια
  • Αυγά 3 τεμ
  • Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας γεμάτο
  • Πιπέρι- πάπρικα γλυκιά από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Δύοσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
Για το φύλλο
  • Χεροποίητο φύλλο για πίτες 2 τεμ βλ αντίστοιχη συνταγή
  • Βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Νερό για ράντισμα

Οδηγίες

Ξεκινάμε ακολουθώντας την συνταγή Χειροποίητο φύλλο για πίτες ώστε να φτιάξουμε τα φύλλα που χρειαζόμαστε. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι,τα αυγά,την κεφαλογραβιέρα,το κεφαλοτύρι, το πιπέρι,την πάπρικα, το ζαμπόν, το βούτυρο,το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο (ή 2 του εμπορίου), αδειάζουμε την γέμιση να πάει παντού,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο (ή άλλα 2 του εμπορίου) και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν. Αλείφουμε με ελαιόλαδο με το πινέλο, χαράζουμε ελαφρώς την πίτα , την ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε σε διάφορα σημεία από λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

* Αντί για χειροποίητο φύλλο , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα του εμπορίου.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο