Γλυκό με φρυγανιές

Υλικά

  • Για το σιρόπι .
  • Ζάχαρη 1 κιλό
  • Νερό 5 ποτήρια
  • Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα
  • Γάλα 4 ποτήρια
  • Ζάχαρη 2 ποτήρια
  • Νερό 1 ποτήρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 12 κουταλιές σούπας
  • Κορν φλαουρ 4 κουταλιές σούπας
  • Βούτυρο 250 γραμ
  • Αυγά 3
  • Βανίλια 1
  • Αλάτι λίγο
Για την γαρνιτούρα
  • Σαντυγί (MORFAT Creamy) 500 γραμ
  • Ινδική καρύδα 1 πακέτο
Για την βάση
  • Φρυγανιά 3 πακέτα

Οδηγίες

Σε ένα τετράγωνο ταψί 40×30 στρώνουμε 2 στρώσεις φρυγανιές . Βράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά και το περιχύνουμε .

Κρέμα

Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλυαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι το corn flour και θα τα λιώσουμε καλά  ανακατεύοντας  μέχρι να γίνει κρέμα ελαφρώς πηχτή. (σε χαμηλή φωτιά)

Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Προσθέτουμε  την βανίλια και λίγο αλάτι. Τέλος όταν κρυώσει λίγο βάζουμε 1 – 1 τα αυγά τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις σιροπιαστές φρυγανιές .

Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο . Σε 4 με 5 ώρες μετά χυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια ενώ από πάνω πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα  σε όλη την επιφάνεια.

Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να είναι αρκετά κρύο.

 

Δεν επιτρέπονται σχόλια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλείσιμο