Αστακός με σάλτσα

Υλικά

  • Αστακό 1 μεγάλο
  • Λάδι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Άνιθο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα 8 ψιλοκομμένα
  • Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ξύδι 1 κουταλιά σούπας

Οδηγίες

Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια  προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό , αφήνουμε για 10 λεπτά , σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμο.

* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.

Δεν επιτρέπονται σχόλια.