Υλικά
- Αστακό 1 μεγάλο
- Λάδι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
- Άνιθο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
- Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 8 ψιλοκομμένα
- Ντομάτες 5 ψιλοκομμένες
- Αλάτι - πιπέρι
- Ξύδι 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
Βράζουμε σε νερό με το ξύδι τον αστακό για 10-15 λεπτά. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε το κέλυφος και τον τεμαχίζουμε. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι – πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό από τον αστακό). Στην συνέχεια προσθέτουμε τον τεμαχισμένο αστακό , αφήνουμε για 10 λεπτά , σβήνουμε την φωτιά και είναι έτοιμο.
* Μπορούμε να βράσουμε σπαγγέτι και να αναμείξουμε την σάλτσα και τον αστακό με αυτά.