Octopus baked in parchment paper

Ingredients

  • Octopus 1 1/2 kg fresh or frozen
  • Red dry wine 1 cup
  • Potatoes 5-6 whole
  • Olives 10-15 chopped and seedless
  • Bay leaf 1
  • Raisins 2 tablespoons
  • Allspice 2-3 corns
  • Water 1/2 cup
  • Carrot 1

Instructions

Clean and wash  the octopus and let it strain.On a parchment paper add the whole peeled potatoes,the olives,the raisins,the wine,the allspice,the carrot cut into round slices,the bay leaf,the water and then the octopus,turn the parchment paper to cover the octopus and tighten the edges like a parcel,then wrap it with foil.Place it in a roasting pan and bake at 180 degrees for 90 minutes approximately.Its juice should be left.

* Note : Baking time is according to the weight of the octopus,one kilo needs one hour baking.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο