Butter pinwheel cookies

Ingredients

  • Milk 2 glasses
  • Egg 1
  • Vegetable butter 1/2 tub melted
  • Sugar 1/2 glass
  • All-purpose flour 1 kg approximately
  • Salt 1 pinch
  • Dry yeast 1 sachet
  • Vanilla powder 1
  • Cow butter 125 gr melted

Instructions

In a bowl add the lukewarm milk,the melted vegetable butter,the egg,the sugar,the dry yeast,the salt and the add the flour kneading until the dough becomes elastic.Divide the dough into 4 pieces.Let the dough in a warm place for 2 – 3 hours to rise.Take each piece of the dough and roll them out into sheets,not too thin.Spread the sheets with the melted cow butter and sprinkle with sugar.Roll the sheets up and cut each roll into slices 5 cm each.Gently take each slice of the dough and “open” it with your fingertips,shape it like a rose.Line them on parchment paper and bake at 200 degrees for 20 – 25 minutes.

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για την παροχή των υπηρεσιών της, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Προβολή λεπτομεριών

Κλεισιμο